Buddyzorg

Heeft u, of één van uw naasten, te horen gekregen dat u een ernstige ziekte heeft? Wij begrijpen dat uw wereld op z’n kop staat. Vaak zijn er dan veel zorgen en ook veel nieuwe medicijnen. Al deze veranderingen kunnen zorgen voor onduidelijkheid en twijfel.

In deze situaties biedt apotheek Diezerpoort ondersteuning aan in de vorm van buddyzorg.

Wat is buddyzorg?

Bij buddyzorg krijgt u apotheekbuddy’s toegewezen. De apotheekbuddy’s zijn vaste contactpersonen binnen onze apotheek. Zij werken in een duo zodat één van hen altijd aanwezig is in de apotheek als u belt of langs komt. De apotheekbuddy’s kennen uw situatie; u hoeft dus niet steeds opnieuw dingen uit te leggen. De apotheekbuddy houdt overzicht over de medicijnen en hulpmiddelen die u gebruikt en kan daarom snel en goed advies geven. Zij overleggen dit zo nodig met de apotheker, uw (huis)arts of wijkverpleegkundige.

Wat kunnen de apotheekbuddy’s voor u doen?

Vanuit de apotheek willen we graag extra zorg bieden aan mensen die veel medicijnen gebruiken. Bijvoorbeeld door de ernst van hun aandoening of omdat ze vanwege meerdere aandoeningen medicijnen moeten gebruiken. Dit kan soms leiden tot onduidelijkheid en onzekerheid. Ook als u wondverzorging nodig heeft kan dat vragen oproepen. Omdat de vaste apotheekbuddy de situatie goed kent kan zij sneller en beter advies geven. Voor u als patiënt biedt de apotheekbuddy een vast en bekend aanspreekpunt. Bij de apotheekbuddy kunt u altijd terecht met uw vragenen kunnen deze snel voor u geregeld worden.

Wie verlenen deze buddyzorg in de apotheek ?

Er zijn vier vaste duo’s van apothekersassistenten gevormd: apotheekbuddy’s. Deze apotheekbuddy’s zijn een vast aanspreekpunt tijdens de gehele werkweek (maandag t/m vrijdag) voor u of uw mantelzorgers.

Wilt u gebruik maken van buddyzorg?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Dit mag telefonisch of u kunt langskomen in de apotheek. We zullen dan een aantal zaken met u doornemen zodat we een goed beeld krijgen van uw situatie en met u afstemmen waarin we u kunnen ondersteunen.